Mješovito vijeće sastavljeno od dvoje kosovskih sudija i jednog EULEX sudije Okružnog suda u Prištini izreklo je presudu protiv troje osumnjičenih zbog povezanosti sa krijumčarenjem droge i organizovanim kriminalom.

Prema saopštenju EULEKS-a sud je ustanovio da  je, kao član organizovane kriminalne grupe, Ilaz Kurtaliqi kupio 7,5 kg heroina od Faika Mazrekua i pokušao da ga prenese u Švicarsku radi dilovanja droge, zajedno sa Shuhrete Hasani.
 
Iz EULEX-a dodaju da se još dvoje ljudi uključenih u to krivično delo i dalje nalazi na slobodi.

“Ilaz Kurtaliqi izjasnio se krivim za krivično delo krijumčarenja droge i organizovani kriminal i osuđen je na smanjenu kaznu u trajanju od šest godina i devet mjeseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 25.000 eura. Faik Mazreku izjasnio se krivim za krivično delo krijumčarenja droge i osuđen je na smanjenu kaznu zatvora u trajanju od četiri i po godine, kao i na novčanu kaznu u iznosu od 10.000 eura, a Shuhrete Hasani proglašena je krivom za krivično dijelo krijumčarenja droge i osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana, kao i na novčanu kaznu u iznosu od 800 eura”, navedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da je Fatmir Neziri oslobođen  svih optužbi.