Državni tužitelj Kosova Ismet Kabashi izjavio je u petak da će biti nastavljena borba protiv korupcije i da će u ovoj godini biti zabilježeni odlični rezultati.

On je ove komentare izrekao na okruglom stolu "Organizirani kriminal i nezakonito stečena imovina, smetnja privrednom razvoju Kosovu", koji je organizovao Demokratski Institut Kosova u Mitrovici. Kabashi je kazao da je Tužilaštvo veoma malo uradilo u pogledu oduzimanja imovine stečene na nezakonite načine.

 Ali je obećao da će biti konkretnih rezultata, rekavši:

"Borićemo se protiv korupcije i u ovoj godini očekujeme odlične rezultate“.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi ocijenio je da je međuinstitucionalna saradnja značajna i uslov za postizanje efekata u borbi protiv korupcije.

On je pomenuo i ulogu civilnog društva, kao i regionalnu saradnju koju imaju lokalne institucije u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

 Zamjenica šefa diplomatske misije britanske ambasade u Prištini Ana Jackson, misije koja podržava ovaj projekat, kazala je da institucije Kosova treba da prevaziđu obećanja i pređu na konkretnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.