Suspendovanim komandirima policijskih stanica na sjeveru Kosova jutros u devet sati istekao je 48-časovni rok do kada su mogli da odluče hoće li prihvatiti rješenje generalnog direktora Policije Kosova Reshata Maliqija da pređu na nova radna mjesta.

Kako mediji saznaju u regionalnom štabu u južnom dijelu Mitrovice sa šestoricom komandira koji nisu prihvatili rješenja o rotaciji jutros se sastao zamjenik regionalnog direktora policije Ergin Medić.
 
Nakon sastanka, konačnu odluka o produžetku suspenzije ili eventualnom otkazu će donijeti direktor policije Reshat Maliqi.
 
Šest komandira policijskih stanica i administrativnih prijelaza na sjeveru Kosova nisu prihvatili rješenja o rotaciji, jer smatraju da takve odluke ne mogu da se donose bez znanja i saglasnosti lokalnih samouprava u gradovima gdje rade.

Prema ranijim informacijama iz Policije Kosova komandir sjeverne policijske stanice, Bratislav Kragović raspoređen je na administrativni prelaz Jarinje, Nenad Đurić iz Zvečana u policijsku stanicu u Leposaviću, Dragan Stefanović iz Leposavića u sjevernu policijsku stanicu Mitrovica, a Dražo Božović iz Zubinog Potoka u Regionalni štab policije u sjevernom dijelu Mitrovice.