Milorad Komadić, za koga je potvrđeno da je haški bjegunac Ratko Mladić uhapšen je na osnovu dojave koja bi mogla da bude nagrađena sa 10 miliona eura.

Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je izvršila BIA, nakon dojave da Komadić raspolaže nekim "identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kome je i fizički vrlo sličan", a prema odluci Vlade Srbije ta dojava mogla bi da bude teška 10 milina eura, kolika je raspisana nagrada za ključnu informaciju o ovom haškom bjeguncu.

Nakon gotovo desetostrukog povećanja nagrade za informaciju o Ratku Mladiću na astronomskih 10 milona eura, koje je se dogodilo u oktobru prošle godine, mediji su spekulisali da je to prava cifra koja bi mogla da pokoleba Mladićeve jatake, ali i da u potjeru uključili profesionalne lovce na ljude.

Za sada još nije poznato, da li je "poklekao" neko od ljudi koji su godinama skrivali i štitili Ratka Mladića, da li je to djelo "profesinalnog istražitelja" ili se samo nekome od mještana sela Lazarevo kod Zrenjanina samo posrećilo.

Naime, nakon objavljanja vijesti o povećanju nagrade za informaciju o haškom optuženiku Ratku Mladiću, na dežurnom broju srbijanske BIA – Bezbjednosno informativne agencije Srbije 9191, "usijale" su se linije.