Rok za zamjenu komandira policijskih stanica u gradovima na sjeveru Kosova, u okviru rotacije, je istekao, a oni se danas nisu pojavili na novim radnim mjestima, na koja ih je rasporedio direktor Kosovske policije Reshat Maliqi.

Regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti je za medije kazao da se komandiri jutros nisu javili na posao, niti odgovorili da li prihvataju ili ne rotaciju na nova radna mjesta.

Na pitanje, da li će komandiri ovih policijskih stanica biti suspendovani, Hoti je kazao da od direktora policije zavisi kakve će mjere protiv njih biti preuzete.
 
“O tome, da li će protiv njih biti pokrenute neke mjere odlučiće direktor Reshat Maliqi. Za neposlušnost naređenja slijede sankcije predviđene uobičajnom procedurom”, kazao je Hoti.

U okviru rotacije komandir sjeverne policijske stanice u Mitrovici Bratislav Kragović raspoređen je na administrativni prelaz Jarinje, Nenad Đurić iz Zvečana u policijsku stanicu u Leposaviću, Dragan Stefanović iz Leposavića u sjevernu policijsku stanicu Mitrovica, a Dražo Božović iz Zubinog Potoka u Regionalni štab policije u sjevernom dijelu Mitrovice.