U Okružnom sudu u Prizrenu, zvaničnicima za izdavanje falc dozvola, koji su uhapšeni prošle nedjelje zbog zloupotrijebe službene dužnosti, naložen je pritvor od 30 dana. Nakon policijske istrage utvrđeno je da su izdavali nepismenim ljudima vozačke dozvole, čak i bez pojavljivanja na polaganje za nadoknadu do 850 eura.

Do hapšenja je došlo nakon višemjesečnih istraga, kojom prilikom je sakupljen dokazni materijal iz kojeg se vidi da su osumnjičeni ubacivali na polaganje testova za vozačku dozvolu, kao i na vožnju kandidate ne poštujući proceduru, prisvajajući u sopstvenu korist novac zavisno od kategorije za koju se polaže.

"Među uhapšenima su zvaničnici auto-škola, Pjetër B., Ruzhdi Th., Muharrem A., Idriz G. i Jetmir Berisha i instruktor koje je nadgledao polaganje testova Ramadan Paçarizi".

Osumnjičeni su se pojavili u Okružnom sudu u Prizrenu radi davanja iskaza pretpretresnom sudiji Ajseri Skenderi, u prisustvu tižitelja predmeta Agrona Matjanija.

Prizrenski advokat Esat Gutaj, u svojstvu advokata- branitelja dvojice osumnjičenih, potvrdio je za Kosovalive krajem nedjelje da je šestorici osumnjičenih predprestresni sudija odredio pritvor u trajanju od 30 dana.