Prvi rezultati pregovora Prištine i Beograda mogući su ove nedjelje jer će najverovatnije biti obelodanjen sporazum o slobodi kretanja. U izjavi ya medije Bajram Rexhepi kaže da su stavovi po ovom pitanju “približeni” i da je uskoro moguće potpisivanje sporazuma.

Komentarišući pisanje kosovske štampe da će uoči dolaska visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton u Prištinu ove nedjelje biti obelodanjen sporazum o slobodi kretanja na Kosovu ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi izjavio je da se taj sporazum odnosi na upotrebu ličnih i putnih dokumenata.

“Sporazum o slobodi kretanja još uvijek nije potpisan. Oni su malo približili stavove i ukoliko se ti stavovi u potpunosti približe moguće je da taj sprazum bude potpisan i ove nedjelje prije dolaska Catherine Ashton. U tom sprazumu je naznačeno ko sa kakvim dokumentima može da se kreće i sa kakvim ličnim kartama, vozačkim dozvolama i registarskim tablicama. Mislim da su se obe strane usaglasile po tom pitanju”, rekao je Rexhepi.

Prema izvorima Ekspresa, sporazum o slobodi kretanja predviđa da će "građani Kosova na teritoriju Srbije moći da ulaze sa dokumentima Republike Kosovo" ali Rexhepi ove navode štampe nije mogao da potvrdi.