Komandirima policijskih stanica na sjeveru Kosova danas ističe rok za primopredaju dužnosti i obavljanje rotacije u skladu sa naredbom generalnog direktora Kosovske policije Reshata Maliqija ili će u suprotnom biti suspendovani, rekao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi.

Komandiri policijskih stanica u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, prema odluci direktorata policije u Prištini, trebalo bi do danas da obave primopredaju i rotiraju se u skladu sa odlukom policijskog vrha, kazao je Rexhepi.

On je dodao da će ukoliko ne izvrše naređenje u zadatom roku, komandiri policijskih stanica na sjeveru Kosova, biti suspendovani, a na njihovo mjesto biće postavljeni drugi ljudi. Govoreći o bezbjednosnoj situaciji na sjeveru Kosova, Rexhepi je istakao da je ona stabilna i pod kontrolom.

"Na sjeveru Kosova uvijek ima tenzija, ali je situacija pod kontrolom", kazao je Rexhepi. Osvrćući se na blokadu puta u Zubinom Potoku, Rexhepi smatra da su u ovom slučaju zahtjevi štrajkača u suprotnosti sa zakonom.

"Ljudi imaju pravo da protestuju, ali u ovom slučaju nemaju to pravo, jer su njihovi zahtjevi nezakoniti. Oni idu protiv zakona", kazao je Rexhepi.

Zbog postizanja boljih rezultata policije naređena je rotacija komandira policijskih stanica na sjeveru Kosova i najavljena istovremeno reorganizacija policije u drugim dijelovima Kosova, obrazloženo je ranije iz Kosovske policije.

Policija Kosova je najavila i smjene komandira na administrativnim prelazima kod Jarinja i Brnjaka u blizini Leposavića, odnosno Zubinog Potoka na sjeveru Kosova.

Komandiri policijskih stanica na sjeveru Kosova Bratislav Kragović, Nenad Đurić, Dražo Božović i Dragan Stefanović još uvijek se nalaze na starim radnim mjestima u policijskim stanicama u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.