Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga podržava Agenciju za borbu protiv korupcije u realizaciji svojih zadataka koji se oslanjaju na Ustav i zakone koji su snazi. 

Jahjaga je u utorak, na sastanku sa direktorom pomenute agencije Hasanom Pretenijem, izjavila  da Agencija za borbu protiv korupcije ima poseban značaj u konsolidaciji državnog pravosuđa i sprovođenje zakona na Kosovu.

„Agencija za borbu protiv korupcije, svojim radom je povećala povjerenje kod građana u institucije, povratila dostojanstvo zakonodavstva i ustavnosti kao osnovnih načela funkcionisanja demokracije na Kosovu“, kazala je predsjednica Kosova, dodavši da je rad pomenute Agencije značajan u borbi protiv negativnih pojava, kao i različitim oblicima uzurpacije i otuđenja i time pomaže sprovođenju zakona i konsolidaciji državnog pravosuđa.

Jahjaga je istakla da na Kosovu, koje je na putu evro-atlantskih integracija, borba protiv korupcije u institucijama i na svim ostalim nivoima ima prioritet i standard koji treba biti ostvaren.