Komandiri policijskih stanica na sjeveru Kosova imaju sedam dana da izvrše primopredaju dužnosti i obave rotaciju u skladu sa naredbom generalnog direktora Policije Kosova Reshada Maljiqija, ili će u suprotnom biti sankcionisani, rekao je regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti.

“Komandiri policijskih stanica u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, prema odluci nadliježnih u policiji, trebalo bi za nedjelju dana da obave primopredaju i rotiraju se u skladu sa odlukom policijskog vrha”, rekao je Hoti.

On je dodao da je taj rok počeo da teče juče i da ukoliko ne izvrše naređenje, komandiri policijskih stanica na sjeveru Kosova će se suočiti sa nekom vrstom sankcija.

Takozvani ministar za Kosovo u Vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je da je bilo kakva rotacija komandira policijskih stanica sa sjevera Kosova neprihvatljiva bez saglasnosti lokalne zajednice.

Iz Policije Kosova je, kako je obrazloženo, zbog postizanja boljih rezultata policije naređena rotacija komandira policijskih stanica na sjeveru Kosova i najavljena istovremeno reorganizacija policije u drugim djelovima Kosova. Policija Kosova je najavila i smjene komandira na administrativnim prelazima kod Jarinja i Brnjaka u blizini Leposavića, odnosno Zubinog Potoka na sjeveru Kosova.

Komandiri policijskih stanica na sjeveru Kosova Bratisalav Kragović, Nenad Đurić, Dražo Božović i Dragan Stefanović još uvijek se nalaze na starim radnim mjestima u policijskim stanicama u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.