Šefica prištinskog tima za razgovore sa Beogradom Edita Tahiri ocijenila je da se Srbija trudi da izmjeni karakter razgovora sa prištinskim zvaničnicima.

Kako prenosi list "Koha ditore", Edita Tahiri je tu ocijenu izrekla nakon poslednjih izjava šefa beogradskog tima Borislava Stefanovića, navodeći da one ne doprinose razgovorima "dvije države".

Njoj je posebno zasmetao Stefanovićev stav da kosovska strana nema smjelosti da izađe sa konkretnim prijedlozima. Edita Tahiri kaže da ta izjava ne koristi dijalogu.

"Ja ovo ocijenjujem kao pokušaj da se promjeni karakter dijaloga, da se da politička dimenzija, pošto su vlade Kosova i Srbije prihvatile da se u Briselu razgovara samo o tehničkim pitanjima", kazala je ona.

Potpredsjednica kosovske Vlade je navela da delegacija Kosova stalno prijedlaže rješenja u skladu sa Ustavom Kosova i evroatlantskim principima i da je fokusirana na dnevni red dijaloga, koji se odnosi  na tehnička pitanja.

Prema njenim riječima, beogradska strana ima tendenciju da se izbjegne utvrđen dnevni red i pokušava da nametne političke teme koje nemaju uspjeha .