Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga kritikovala je danas domaće institucije zbog nemogućnosti da spriječe nerede tokom posjete šefa beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislava Stefanovića i istakla da probleme treba rješavati u institucijama.

"Nije dobro ni za koga to što nismo uspjeli da stvorimo mehanizme sporazuma, nismo stvorili okolnosti da nam ulica ne bude mjesto gdje će biti rješavani problemi, već da nam to budu naše institucije. Ovo ne ide u prilog nikome od nas, jer je ideal kosovskih heroja uvijek bio da Kosovo postane mjesto demokratije, mjesto gdje će biti promovisane ljudske i građanske vrijednosti'', navela je Jahjaga u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta.

Jahjaga je rekla da izlazak mladih na ulice pokazuje da kosovske institucije nisu postigle ono što je trebalo.

"Kosovo gradi demokratiju. Kosovo promoviše prava i slobodu građana. U ovim procesima izgleda da mi ne možemo da postignemo ono što želimo. Mene lično, kao predsjednicu, veoma boli to što naša omladina i dalje na ulicama izražava svoje političko neslaganje, ili podnošenje nekog zahtjeva, ili predstavljanje nekog problema. Takođe je bolna činjenica da naspram njih imamo policajce koji štite red i zakon", rekla je Jahjaga.