Američki obavještajni izvori su otkrili kako je Osama bin Laden planirao atentat na Baracka Obamu tokom predsjedničke kampanje 2012. godine.

Navodno je vođa Al Qaide bio opsjednut ubistvom američkog predsjednika te je smatrao kako on "krši muslimansku vjeru". Daily Mail piše kako je Bin Laden vrlo osobno shvaćao američke vojne kampanje u Afganistanu i na Bliskom istoku te Obamu nije mogao gledati ni na televiziji.

Napad na New York, Los Angeles i London

Snimke pronađene u Bin Ladenovom skrovištu pokazuju da je vođa Al Qaide mijenjao program svaki puta kada bi se na ekranu pojavio Barack Obama. Svi ovi podaci dolaze iz dokumenata koje su američki vojnici zaplijenili nakon ubistva Osame bin Ladena. Navodno u tim dokumentima ima 200 miliona stranica koji pokazuju želju vođe Al Qaide za pokretanje svetog rata protiv Zapada.

CIA tvrdi kako je više naučila u zadnjih deset dana proučavajući "kovčeg s blagom" na Bin Ladenovim kompjuterima i u dnevniku, nego su doznali u posljednjih 10 godina. Navodno je do svojih zadnjih dana života Bin Laden planirao napad na Los Angeles, New York i London koji se trebao dogoditi 11. septembra.

Simultani napad na avione i vozove

Tim napadima je želio otjerati zapadne vojnike sa Bliskog istoka. U tim napadima je želio ubiti hiljade ljudi, a simultano bi napao avione i vozove. I Barack Obama je bio na "crnoj listi", a atentat se trebao dogoditi tokom predsjedničke kampanje sljedeće godine.