Šef srpskog pregovaračkog tima , Borko Stefanović bio je zapanjen protestima Pokreta "Smoopredjeljenje" tokom vremena koje je proveo unutar zgrade Vlade Kosova. Od straha da protestanti ne upadnu u zgradu, Borko je molio Boga da se što brže završi ova situacija i da počnu razgovori sa njegovim domaćinima. Ovako je izjavio  Borislav Stefanovića dan nakon posjete Kosovu za list "Zëri".

Osjećajuće se relaksiranim, on je priznao da se tada nije osjećao dobro, kada je video da je vozilo kojim je putovao bilo gađano kamenjem od strane protestanata. Ali nisu svi biti nasilni prema njemu. Prema njegovim riječima, domaćinima kao i EU nije bilo ugodno to štos e dogodilo.

"Doista je postojala opasnost da se neko od nas povrijedi pošto su naše vozilo gađali kamenjem. Ali, ja sam u tom momentu razmišljao kako će se sve završiti i da li ću izići zdrav na kako bis e sastao sa domaćinima", rekao je Stefanović, izražavajući međutim optimizam da dijalog između Kosova i Srbije će učiniti zaokret u politici za budućnost obeju država.

"Odlučili smo se za novu praksu u direktnim razgovorima, koji se mogu održati u Prištini, van Brisela..."