Nakon jučerašnjih sukoba sa policijom, pokret “Samoopredjeljenje” je u saopštenju za javnost, iznova potvrdio svoje protivljenje pregovorima Kosova sa Srbijom.

U saopštenju se ocjenjuje da su pregovori koji se odvijaju između Vlade Republike Kosovo i Vlade Republike Srbije nepravedni, štetni, neprincipijelni i netransparentni, prenosi “Kosova Live”.

Pošto pominje mnoga činjenja Srbije na štetu Kosova i Albanaca, u saopštenju se ističe da Vlada Hashima Thaçija dozvoljava i organizuje doček čovjeku koji u centru Prištine iznova ponavlja stav protiv nezavisnosti Kosova.

“Danas, umjesto da se brani Kosovo od Srbije, brani se država Srbija. Među demonstrantima koji su napadnuti od strane policije, bez prethodnih provokacija bili su i poslanici Albin Kurti, Glauk Konjufca i Liburn Aliu”, navedeno je u saopštenju.

Ocjenjuje se da političko rukovodstvo policije Kosova sa Bajramom Rexhepijem i Hashimom Thaçijem na čelu, radije izdaje naredbu i hapsi poslanike, nego radi bilo šta na štetu paralelnih srpskih struktura.

“Bilo je potrebno da ova crna politika danas pocrveni”, navedeno je u saopštenju pokreta Samoopredjeljenje.