Posjetu šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića Prištini kosovska štampa ocjenjuje negativno i uz zaključak da je iz te posjete više profitirala Srbija nego Kosovo.

Preovlađujući utisak u komentarima prištinskih medija je da posjeta nije bila uspješna i da je išla u korist Srbije. Dnevnik Zëri u redakcijskom komentaru jučerašnje posjete navodi da je posjeta bila više rezultat međunarodnog pritiska nego volje da se u Prištini ugosti "srednje rangirani" zvaničnik iz Beograda. 

"Jaka želja da ostane na vlasti i međunarodne prijetnje za objavljivanje korupcionaških afera njegovih saradnika prinudile su (premijera Hashima) Thaçija da se još više zaglibi u preteranim koncesijama Srbiji", navodi taj dnevnik u komentaru.

Zëri ocjenjuje da zbog "ranjive" pozicije Thaçi nije sposoban da odbacuje zahtjeve međunarodne zajednice što je, kako se dodaje, dovelo do toga da kosovska strana funkcioniše "sa dubokom dozom inferiornosti" u odnosu na srpsku stranu.

Dnevnik Expres konstatuje da je "posjeta Stefanovića Prištini ostavila gorak ukus", navodeći podatke o broju povređenih policajaca i demonstranata.

Pored suprotstavljanja pokreta Samoopredjeljenje posjeti i protestima na ulici, Stefanovićevu posjetu Prištini pod znak pitanja dovode i ostale opozicione partije. 

Koha Ditore citira generalnog sekretara vodećeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Ismeta Beqirija, koji je rekao da je posjeta srpskog pregovarača više koristila Beogradu nego Prištini. 

"To je jedna vrsta političkog marketinga koji vodi Srbija. Mi ne bi voljeli da vlada Kosova upadne u zamku ovog marketinga", rekao je Beqiri.
 
Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Ardian Gjini je izjavio da posjeta Stefanovića pokazuje da vlada u Prištini nije u stanju da zastupa Kosovo kao suverenu državu.  Gjini je posjetu Stefanovića okarakterisao kao ponižavajuću za građane Kosova.

U neredima koje je Pokret Samoopredjeljenje organizovao povodom posjete Prištini šefa pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislava Stefanovića povrijeđeno je 15 policajaca. Prema podacima policije, demonstracijama je prisustvovalo između 400 i 500 ljudi, a u nasilju je učestvovalo pedesetak.

Aktivisti Samoopredjeljenja su kamenjem i flašama napunjenim crvenom bojom gađali zgradu kosovske vlade i kolonu vozila u kojoj se nalazio Stefanović, oštetivši nekoliko automobila.