Vođa prištinskog tima u dijalogu Edita Tahiri izjavila je da "nije nije pravi trenutak" da se neki kosovski zvaničnik sretne sa vođom beogradskog tima Borislavom Stefanovićem.

"Obavještena sam o planovima srpskog predstavnika u tehničkom dijalogu gospodina Stefanovića i njegovom interesovanju da posjeti Kosovo i zainteresovanosti za sastanak sa institucionalnim predstavnicima Kosova. To je i ranije izjavljivao tokom susreta u Briselu", rekla je Tahirijeva u telefonskoj izjavi listu "Koha Ditore".

Zamjenik kosovkog premijera Hajredin Kuçi je rekao da je vlada saglasna da Stefanović posjeti Kosovo.

Stefanović je najavio da će prije naredne runde dijaloga sredinom ovog mjeseca posjetiti Kosovo i da će razgovarati sa Srbima, južno i sjeverno od Ibra, kao i sa predstavnicima Albanaca.

"Pokušaćemo da razgovaramo i sa albanskim predstavnicima. To nije ništa problematično. Hoćemo da vidimo stepen demokratičnosti u Prištini, da vidimo kome mi to smetamo u otvorenom i demokratičnom Kosovu", rekao je Stefanović.

On je kazao da se u četvrtoj rundi pregovora Srbije i Kosova u Briselu sredinom maja neće otvarati nove teme nego da će se razgovarati o dosadašnjim temama - matične knjige, katastar, carinski pečat, telekomunikacije, struja i sloboda kretanja.