Nakon objave od strane Policije Kosova o hapšenju šest dužnosnika opštine Priština, reagovala je kancelarija za medije ove ustanove koja je negirala zloupotrebe tvrdnji.

U saopšenju se objašnjava da je policija obavjestila opštinu putem pisma o hapšenju i da nema nikakvog kršenja zakona.
 
"Opština Priština je javno izjavila vezano za istrage koje su se desile protiv njenih službenika, a koje su povezane sa uplatom jedne kompanije koja je pobjedila na tenderu za izgradnju kolektora u naselju "Kalabrija".  Vezano za uplatu od strane Opštine Priština uzete su obzir sve pravno predviđene procedure, plaćanje je izvršeno nakon zahtjeva kompanije, konstatacije završenih radova od strane Nadzornih organa i pružanje bankarske garancije od strane kompanije", stoji u saopštenju.

Nadalje je pojašnjeno da se budžet opštine nije oštetio i da su sada već angažirani advokati odbrane.

"Opština Priština očekuje od strane sudskih organa da što prije objelodani istinu vezano za ovaj slučaj", završava se ovim riječima saopštenje.

U međuvremenu, prema izvorima lista Zëri, uhapšene osobe su:  Ridvan Shahini, Direktor infrastrukture, Ekrem Rexha, Šef tužilaštva, Qazim Bajrami, Predsjedavajući nadzornog tijela, Halil Fejziu i Hazir Krasniqi, članovi nadzornog tijela kao i Refik Sadiku, Predsjednik nadzornog tijela.