Desilo se se ono što niko nije očekivao. Kosovo iz izbora u izbore. Pouzdani izvori našeg portala, Info-ks.net, su izjavili da država ide u pravcu novih prijevremenih izbora u periodu od 45 dana, i s ovim su se dosada složili i koalicioni partneri PDK i AKR.

Prema riječima izvora, dvije partije vladajuće koalicije su prinuđene na ovaj korak pošto i poslije posljednjeg zahtjeva Ustavnom sudu predloženo je da je najbolje ići ka novim izborima. Nakon svega dešava se ono što se niko nije nadao, Pacolli se povlači i otvara put novih izbora i biznismen se vraća u Švicarsku.

Premijer Kosova Hashim Thaçi preneo je stranim diplomatama i administraciji u Washinghtonu da ne može obezbjediti glasove za ponovni izbor Behgjeta Pacollija za predsjednika Kosova, što praktično znači da Kosovo izlaz iz političke krize mora tražiti na novim izborima, saznaje portal Indeksonline preko svojih pouzdanih diplomatskih izvora u...

“Kosovo se nalazi pred novim parlametarnim izborima i to je za sada najrealnija opcija”, potvrdio je diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

Odluka o novim izborima biće objavljena ubrzo ali se pretpostavlja da će biti 15. maja, ali ustvari sve o čemu jej bilo riječi je "nema ničega istinitog u ovome jer je danas 1. april. Aprilili".
{jcomments on}