Osnovni cilj rada Vlade Kosova i dalje će biti ispunjenje demokratskih standarda za integraciju u NATO i Evropsku uniju, izjavio je Hashim Thaçi nakon sastanka sa njemačkim ministrom Thomasom de Maizièreom.

Premijer Kosova i ministar odbrane Njemačke razgovarali su juče o aktuelnim političkim kretanjima i bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, kao i saradnji između Kosova i Njemačke u oblasti bezbjednosti, saopšteno je Vlade Kosova.

Thaçi je izrazio je zahvalnost na podršci Republike Njemačke u, kako je rekao, momentu oslobođenja, nezavisnosti, razvoja i integracije Kosova.

Premijer je istakao ključnu ulogu koju je Njemačka odigrala i nastavlja da igra u okviru KFOR-a na Kosovu, kao i podršci koju daje u unapređenju bezbjednosnih snaga Kosova.

„Republika Kosovo je kao i u prošlosti faktor mira, stabilnosti i regionalne saradnje, a takvu ulogu će nastaviti da igra još snažnije u budućnosti“, istakao je Thaçi.

Ministar odbrane Njemačke, Thomas de Maizière je potvrdio spremnost njemačke vlade da nastavi podršku Kosovu, posebno u oblasti bezbjednosni i odbrane.

Sastanku su prisustvovali i komandant KFOR-a Erhard Buhler, ministar odbrane Kosova Agim Çeku i komandant Bezbjednosnih snaga Kosova Sulejman Selimi.