Popis stanovništva i potreba saradnje centralnog i lokalnog nivoa bila je juče povod za sastanak zamjenika premijera Kosova Hajredina Kuçija i Slobodana Petrovića sa gradonačelnicima kosovskih opština.

Zamjenik premijera Hajredin Kuçi je rekao da je popis stanovništva od velikog značaja za Kosovo i da pruža mogućnost obezbjeđivanja tačnih statističkih podataka o broju stanovnika i  demografskim promjenama. On je dodao da će popis stanovništva takođe pomoći u donošenju politika za poboljšanje blagostanja građana, navodi se u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

“Popis stanovništva će nam pomoći u donošenju politika i poboljšanju blagostanja građana, a mi moramo voditi računa o tome da se isti organizuje kako treba” rekao je Kuçi.

Zamjenik premijera Vlade Kosova, Slobodan Petrović, je naglasio da je popis stanovništva proces od posebnog značaja i da gradonačelnici opština treba da ga smatraju najvećim prioritetom.

Petrović je gradonačelnicima opština takođe obećao potpunu podršku Ministarstva za lokalnu samoupravu tokom svih faza procesa popisa stanovništva.

“Proces popisa stanovništva je jedan od najvažnijih prioriteta. Garantujem vam bezrezervnu podršku na putu ka uspješnom završavanju ovog procesa” dodao je Petrović.