Dok se u parlamentu Kosova raspravljalo o budžetu za 2011. godinu, gdje je bilo riječi i o privatizaciji PTK-a, članovi nezavisnog sindikata Pošte i Telekoma Kosova su protestvovali ispred zgrade Parlamenta Kosova, tražeći od poslanika da glasaju protiv privatizacije KEK-a.

Sa parolama u rukama, na kojima je pisalo "Poslanici recite ne Vladi oko privatizacije PTK-a", "Želimo referendum, želimo poseban zakon za PTK", demonstarnti, kojima su se priključili i poslanici Pokreta "Samoopredjeljenje" tražili su da se ne privatizuje PTK..

Predsjednik Sindikata, Milazim Alshiqi, je rekao da će privatizacija PTK povećati ekonomske i socijalne probleme na Kosovu, kao i da će povećati stepen siromaštva. On je pozvao poslanike da se usprotive privatizaciji PTK-a.

Prema njegovim riječima, PTK je samo u 2009. godini pomogla budžet Kosova sa 335 miliona eura, i da će privatizacija ove kompanije samo povećati nezapošljenost na Kosovu.

“Poštovani poslanici, svjedoci ste da su ovi pokazatelji negativni, i ukoliko je vaš prijedlog merodavan, uticaće na razvoj Kosova. Mi sindikalci PTK, mi građani Republike Kosova ćemo vas poduprijeti. Ali, ako su ovi pokazatelji loši, mi radnici i sindikalci PTK-a, a mislim i većina stanovništva Kosova reći će ne privatizaciji PTK", rekao je Alishiqi.

Kako bi podržali Nezavisni sindikat PTK pridružio im se i poslanik Pokreta "Samoopredjeljenje", Visar Ymeri, koji je pred masom izjavio da je PTK bogatstvo Kosova a ne teret, kako ga Vlada naziva.

“Umjesto da ova Vlada razvije projekte kako bi smanjila nezapošljenost na Kosovu, ona razvija projekte privatizacije koji samo povećavaju nezapošljenost. Znači prodajom Pošte i vi ćete ostati bez posla kao i radnici Aerodroma, kao i radnici KEK-a, i mi ćemo se oduprijeti ovome", rekao je Ymeri.