Poslanik Skupštine Kosova Fatmir Limaj ocjenio da je sve što se u posljednje vrijeme događa oko njegovog imena sračunato na njegovu političku eliminaciju.

Gostujući u emisiji Rubikon KTV, Limaj je rekao da nije imao ni jednu informaciju o nalozima za hapšenje njegovih saboraca niti njega lično.

"Kad sam čuo za hapšenja, obišao sam porodice nekih od uhapšenih saboraca, dok sam oko 16 sati čuo informaciju od jednog zvaničnika EULEX-a koji mi je, dok smo pili kafu, rekao da postoji nalog za moje hapšenje", rekao je on.

Govoreći o reakcijama institucija Kosova na posljednja hapšenja pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova i o zahtjevu za njegovo hapšenje, Limaj je rekao da su ministri pravde i unutrašnjih poslova, Hajredin Kuçi i Bajram Rexhepi, trebali da preuzmu odgovornost kao državnici jedne nezavisne države.

Prema njegovim riječima, ministar Rexhepi, koji je tokom akcije hapšenja rekao da nije imao nikakve informacije o operaciji, je trebalo da pokaže da "nije lutka" i da jasno kaže EULEX-u da se bez njegove saglasnosti i informisanja ništa nije moglo preduzeti.

Limaj, koji je i potpredsjednik Demokratske partije, je optužio stranačke kolege za "servilnost" jer su, kako je rekao, mnogi poslije svega trebali da napuste fotelje u kojima sjede.

On je dodao da je odlučeno da ga politički eliminišu i odstrane iz politike, tako što će ga osuditi na dvije ili tri godine, zbog toga što nije prihvatio da ga međunarodni zvaničnici ucjenjuju.