Poslanik Skupštine Republike Kosovo i potpredsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Fatmir Limaj saopštio je da se odrekao poslaničkog mandata da bi omogućio da se nastavi istraga koju protiv njega vodi EULEX.

Limaj je na konferenciji za novinare rekao da vjeruje u "čistotu borbe Oslobodilačke vojske Kosova i da je spreman da se kad god zatreba suoči sa pravdom".

Nezavisno od ove izjave Ljimaja, Skupštini Kosova trebalo bi da odluči o oduzimanju imuniteta Limaju kada to zatraži tužilaštvo. Limaj je kazao da je u srijedu uveče bio na sastanku sa zvaničnicima EULEX-a, ali da ni on, niti njegovi branioci nisu dobili dokument da je protiv njega podignuta optužnica.
 
Limaj je naveo da duboko veruje da će u tom, kao i u predmetu za korupciju, biti proglašen nevinim.

Prema informacijama u Skupštini Kosova, Specijalno tužilaštvo koje vodi taj slučaj, za sada nije podnelo zahtjev za oduzimanje imuniteta Limaju.

“Ja sam rekao i ponovio milijardu puta da nijednu sekundu svoga života ne bih menjao. Ponosan sam na ono što sam uradio”, rekao je Limaj tokom konferencije koju je održao pred novinarima u sjedištu PDK.

I njegov advokat, Tomë Gashi je rekao da do sada zakonski nisu dobili nijednu iformaciju.