„Teoretski uvijek postoji šansa za ponavljanje martovskog nasilja na Kosovu ali praktično to je nemoguće jer to mogu da smisle samo bolesni umovi“, ocenjuje u izjavi datoj medijim Bajram Rexhepi napominjući da su sada bezbjednosne snage i obaveštajne službe bolje pripremljene.

Na sedmu godišnjicu od martovskih nemira ministar unutrašnjih poslova Kosova koji je u vrijeme martovskog nasilja bio premijer, Bajram Rexhepi, izjavio je da i danas nije poznato ko stoji iza martovskog nasilja ali napominje da je „svaka grupa tada našla svoje mjesto djelovanja“.

„Kosovska policija je tada bila neopremljena i bila je pod nadliježnost UNMIK-a koji je samo pakovao svoje kofere a KFOR je bio opremljeniji ali je djelovao efikasno u zavisnosti od regiona, tako da je sve palo na naša leđa. Ja sam tog dana bio i u Mitrovici i u Čaglavici gdje je bilo najrizičnije“, kazao je Rexhepi.

Navodeći da je kosovska vlada do sada izdvojila više od 17 miliona eura za nadoknadu štete kosovskim Srbima Rexhepi priznaje da i danas osjeća gorčinu jer se gubitak ljudi ničim ne može nadoknaditi kao što je teško, kako je rekao, nadoknaditi i povratiti izgubljeno povjerenje među zajednicama.