Pripadnici uprava carine i kriminalističke policije, kao i Policijske uprave Kraljeva spriječili su u utorak na kontrolnom punktu Rudnica na Kosovu pokušaj šverca 30,24 kilograma zlata iz Srbije, čija je vrijednost procijenjena na 450.000 eura. Carinici su sa zlatom pronašli i 85.000 eura.

N. C. i M. A. državljani Srbije, albanske i srpske nacionalnosti, pokušali su da prokrijumčare zlato u polugama, nakitu, trakama, grumenju i prahu, koje je bilo raspoređeno u 29 paketa i sakriveno u specijalno napravljenom bunkeru iza kasete u komandnoj tabli "fijat stila", beogradskih registracija, zajedno sa 85.000 eura u apoenima od po 500 eura.

Nakon izvršenog uviđaja, istražni sudija je naložio da se lica, vozilo, zaplenjena roba i novac predaju u dalju nadležnost istražnim organima.

Iz Uprave podsjećaju da je prije mjesec dana, zajedničkim operativnim radom pripadnika Uprave carina i Uprave kriminalističke policije, takođe spriječen pokušaj krijumčarenja 24 kilograma zlata na graničnom prelazu Preševo.

Agencija Tanjug