Bivši komandant policijske stanice sjever u Mitrovici kapetan Milija Milošević otpušten je iz Policije Kosova odlukom ministra unutrašnjih poslova Bajrama Rexhepija, javili su mediji.

Isključenje Miloševića sa posla je potvrdio i portparol policije Baki Kelani, koji je rekao da je odluka ministra Rexhepija donijeta u postupku žalbe koju je Milošević uložio na odluku generalnog direktora policije.
 
Kako javlja portal koha.net u subotu je komisija za visoka imenovanja i disciplinu kosovske policije predložila direktoru policije Reshatu Maliqiju da se Milošević otpusti. 

Odluka se odnosi na prekršaje iz aprila 2010. godine, kada je, kako je komisija procijenila, Milošević teško prekršio radne obaveze, a počinio i prikrivanje krivičnog djela.

U avgustu 2010. godine tadašnjih generalni direktor Policije Kosova Behar Selimi je Miloševića smjenio sa položaj komandata policijske stanice sjever i stavio ga na raspolaganje odjelenju za zajednice.

Milošević je, prema tom portalu, poznat kao najkontroverzniji pripadnik Policije Kosova iz srpske zajednice. Mediji su mnogo puta izvještavali o njegovim susretima sa, kako se navodi, predstavnicima paralelnih srpskih struktura na sjeveru Kosova.