Vezano za ubistvo 14-godišnjeg Leutrima Musliua u poslijepodnevnim satima 5. marta, Policija Kosova u Gnjilanu je u petak uveče uhapsila jednu osobu iz sela Ugljare, mjestu nastanjenom Albancima.

Izvori Policije Kosova u Gnjilanu i Okružnog suda su rekli za Koha ditore da je uhapšena osoba srednjih godina, između 40 i 50, i poznat Policiji Gnjilana od ranije.

"Osumnjičeni, Albanac iz Ugljara, preko 40 godina, je uhapšen i zadržan u pritvoru 48 sati u vezi sa slučajem ubistva 14-godišnjeg Leutima Musliua iz Ugljara", izjavili su izvori Policije i Okružnog suda u Gnjilanu.

Kao što je poznato, vezano za slučaj ubistva u Ugljarima, Policija u Gnjilanu je uhapsila dva Srbina iz Pasjana, Ž.Š. (1967) i S.A. (1964) koji se sam predao Stanici Policije u Gnjilanu, nakon što u pretresu njegove kuće nije ništa pronađeno.

Povodom ubistva 14-godišnjeg dječaka iz Ugljara pretrešene su tri kuće u Pasjanima, dok se za još jednim Srbinom iz Pasjana, M.K. (1967) i dalje traga, koji za vrijeme pretresa njegove kuće nije bio prisutan.

Dvojica uhapšenih iz Pasjana su sada puštena, kako je rečeno zbog nedostatka dokaza, dok se u 48-časovnom pritvoru nalazi Albanac iz Ugljara, uhapšen u petak uveče.

Izvori iz Okružnog suda u Gnjilanu su rekli da je počela istraga protiv Albanca iz Ugljara, uhapšenom sinoć, ali i to da nisu prekinute istrage protiv Srba iz Pasjana, koji su bili pritvarani, a sada pušteni.