Pregovori Prištine i Beograda o tehničkim pitanjima nastavljeni u Briselu. Na stolu pitanja avio-saobraćaja, telekomunikacija, registarskih tablica i učešća u CEFTA sporazumu.

Predstavnici Prištine i Beograda nastavili su jutros dijalog pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Poslije današnjeg susreta visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton trebalo bi da izda saopštenje, a predstavnici Prištine i Beograda da se obrate novinarima.

Šefica pregovaračkog tima Kosova Edita Tahiri ocjenila je da je početak dijaloga u utorak uveče bio vrlo dobar, da su obe strane bile konstruktivne i izrazila optimizam u pogledu njegovog ishoda.

"Mogu sa naše strane da kažem da sam optimista i da želimo da budemo zaista konstruktivni kako bismo doprineli rješavanju razlika oko praktičnih pitanja", izjavila je Tahiri novinarima u Briselu.

"Ovo je tehnički dijalog i tako će i ostati", naglasila je Tahiri.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović izjavio je po završetku prvog sastanka da je susret sa delegacijom Prištine bio "normalan i ljubazan".

Stefanović je rekao da predstavnici dvije delegacije nisu gubili vrijeme, već su pričali o konkretnim stvarima koje će doneti dobrobit ljudima na Kosovu i omogućiti nesmetan evropski put regiona.

Delegacija Prištine je otišla na pregovore bez odobrenja Skupštine Kosova, koja se odgodila za četvrtak radi postizanja podrške za dijalog sa Srbima. Opozicija se i tokom današnjeg dana protivila pregovorima.