„Austrija je oduvijek bila naš prijatelj i ostaće istinski prijatelj Kosova. Doprinos Austrije za našu zemlju je veoma veliki i mi ga visoko cijenimo“, kazao je predsjednik Kosova Behgjet Pacolli na sastanku sa austrijskim ambasadorom u Prištini Johanom Brigerom.

Spomenuvši dio oblasti u kojima je Austrija pružila veliku pomoć i izdvojivši kao posebnu oblast visokoškolskog obrazovanja, predsjednik Pacolli je istakao da Kosovo ima i dalje potrebu za austrijskom pomoći u mnogim oblastima.

Pacolli je, kako se navodi u saopštenju za medije, govorio o projektima Kosova za povećanje privrednog rasta, kao  i stvaranja posebne klime za privlačenje mnogobrojnih investitora iz Austrije.

Ambasador Briger je, u svoje ime i austrijskog predsjednika Fishera čestitao Pacolliju za izbor za predsjednika Kosova. On je spomenuo neprekidnu suradnju između Austrije i Kosova u mnogim oblastima, suradnja koja je urodila plodom i koja je osnažila međusobno prijateljstvo ovih dveju država.

Na privrednom planu, on je izrazio uvjerenje da će ubuduće mnogo više austrijskih preduzetnika ulagati na Kosovu, zato što je sadašnji broj biznismena iz ove države na Kosovo prilično mali.