Predsjednik kosovskog Parlamenta Jakup Krasniqi izjavio je u utorak da na osnovu Ustava Vlada može početi  razgovore sa Srbijom bez da pita Skupštinu. Jer su, kako je kazao Krasniqi, ovi razgovori tehničke prirode.

„Pregovori političkog karaktera su završeni u Beču a sad je vrijeme za praktične razgovore kao bi se regulisao život obeju  država“, kazao je Krasniqi, poslije sastanka predsjedništva Skupštine, prenosi KTV.

Prema njegovim riječima, Skupština će u četvrtak,  prema očekivanjima,  usvojiti Rezoluciju kojom će biti određenja crvena linija u kojoj će biti pitanja o kojima se neće razgovarati.  Šef parlamentarne grupe LDK-a, Ismet Beqiri je rekao da Vlada ne lije „suze“ zbog toga što nije dobila preporuke koje proizilaze iz skupštinske Rezolucije. On smatra  te razgovore nerazumnim i da su iznuđeni pritiskom.

Šef parlamentarne grupe „Samoopredjeljenje“ Visar Imeri je naveo da iako se odvijaju ti razgovori nemaju legitimitet Skupštine.

Dok je Ardian Gjini, šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova kazao da ono što je uradila Vlada pokazuje da je to samo farsa kao da poštuje instituciju Skupštine, ali se može primjetiti da tako nije u praksi.