Prvi sastanak „upoznavanja“ između Prištine i Beograda uz posredništvo predstavnika Evropske unije Roberta Kupera završen je u utorak uveče u Briselu.

Šefica delegacije Kosova Edita Tahiri kazala je da će Kosovo pristupiti dijalogu na konstruktivan način. Dok je šef srpkog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izbjegao pitanje novinara o suverenitetu, rekavši da je iluzorno razmišljati o mogućnosti približavanja stavova strana o statusu.

Potpredsjednica kosovske Vlade Tahiri je kazala da vjeruje da će  proces dijaloga osnažiti evropsku agendu i Kosova i Srbije. Ona je, nakon sastanka kazala da kreativnost može pomoći obema stranama u poboljšanju života ljudi i pogurati naprijed evropsku agendu  obeju država.

S druge strane predstavnik srpske delegacije Stefanović je izjavio novinarima  da su na stolu vazdušni saobraćaj, pitanje carina, kao i neka druga pitanja koja se odnose na katastar. 

On je, na piatnje da li će tokom dijaloga biti pomenuto pitanje statusa odgovorio: "Status je u svemu".  Početak razgovora u Briselu između Kosova i Srbije pozdravili su Evropska unija i Sjedinjene američke države.