Zamjenica premijera Kosova Mimoza Kusari - Lila izjavila je, kako je prenio Zëri, da sastanak pregovaračkih timova Prištine i Beograda u Briselu, planiran za danas, neće biti održan.

Drugi listovi u Prištini nemaju informaciju o odlaganju početka dijaloga.
 
U prijepodnevnim časovima nije bilo potvrde da je delagacija iz Prištine predvođena Editom Tahiri otputovala u Brisel.
 
Press služba kosovske vlade jutros je novinarima dostavila najavu, odnosno poziv za prijem koji će večeras u Prištini prirediti potpredsjednica i šef pregovaračkog tima e Edita Tahiri i Kusari-Lila.
 
Kusari - Lila je za Zëri objasnila da će delegacija sačekati do četvrtka kada će se Skupština Kosova ponovo sastati kako bi eventualno usvojila rezoluciju sa jedinstvenim stavom o razgovorima sa Beogradom.
 
Jučerašnja rasprava u skupštini Kosova o dijalogu je prekinuta zbog toga što je opozicija odbila vladin nacrt reozolucije kojim se podržava dijalog.
 
Opozicija je tražila preciziranje u rezoluciji šta se u dijalogu može, a šta ne može, dok je poslanička grupa pokreta Samoopredjeljenje svojim nacrtom rezolucije zatražila da dijalog uopšte ne počne.
 
Dnevnik Zëri tvrdi da je sukob između vlasti i opozicije na sjednici Skupštine Kosova razlog da kosovska delegacija otkaže prvi zvanični sastanak sa predstavnicima Beograda predviđen da bude održan danas (u utorak) u Briselu.