Zamjenica premijera Kosova i šef radne grupe za razgovore sa Srbijom, Edita Tahiri i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hoxhaj otputovaće danas za Washinghton.

Oni će sa visokim zvaničnicima SAD razgovarati o koordinaciji aktivnosti u razgovorima o tehničkim pitanjima između Kosova i Srbije.

Kako javlja televizija Klan Kosova, to su posljednji susreti visokih zvaničnika SAD i Kosova pred početak sastanka u Briselu tokom naredne nedjelje.

Zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuçi je izjavio da se Robert Cooper - izaslanik visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Catherine Ashton, juče, pored susreta sa Editom Tahiri, sastao i sa premijerom Hashimom Thaçijem  i da su razgovarali o pripremama za susrete delegacija Kosova i Srbije.

Vlada Kosova je juče na sjednici odlučila da razgovorima prethodi rasprava u Skupštini Kosova. Datum održavanja sjednice nije utvrđen.Vlada Kosova je saopštila da radi na pripremi dijaloga Prištine i Beograda i da će se taj dijalog fokusirati na bezbjednost građana, slobodnog protoka robe i sređivanju dokumentacije koja je sa Kosova povučena poslije 1999.godine.

Premijer Kosova, Hashim Thaçi rekao je da će Kosovo u dijalog sa Srbijom uključiti sve zainteresovane strane na Kosovu, uključujući i opoziciju i civilno društvo.