Na pojedine adrese sa mejla kosovoleaks@gmail.com stigle su teške optužbe na račun aktera izbornog procesa na Kosovu - da je "američki ambasador Cristopher Dell umješan u izbor Behgjeta Pacollija za predsjednika Kosova, članovi Jedinstvene srpske liste Rada Trajković i Sreten Ivanović navodno su dobili novac da bi glasali za Pacollija, da je potpredsjednik kosovske vlade Slobodan Petrović žrtveno jagnje za sjever Kosova, a da je za novog ministra za povratak Radoicu Tomića udario prethodni Saša Rašić žaleći se kod međunarodne zajednice da je njegov nasljednik nekvalifikovan za tu poziciju jer "ne govori niti jedan jezik osim maternjeg i uz to ima problema u govoru maternjeg srpskog jezika".

U tekstu podjeljenom u sedam tačaka se još kaže: "Pritisci tokom glasanja za predsjednika Kosova nisu stizali samo od Hashima Thaçija, već i od ambasadora Della koji je tražio objašnjenja. Uz to je poznato da je jedan (minimum) listić tokom glasanja za predsjednika koji je bio protiv prebačen i pročitan kao listić za Behgjeta Pacollija."

- Rada Trajković je svojim glasom zajedno sa Sretenom Ivanovićem glasala za Behgjeta Pacollija i za to dobila 500.000 eura. Ovo je bilo dogovoreno dan ranije. Dio novca će dati Sretenu Ivanoviću.
 
Slobodan Petrović će biti žrtveno jagnje za sjever Kosova. Upravo je zato on i postavljen za ministra za lokalnu samoupravu iako je on htio da ostane na istoj poziciji na kojoj je bio i prije, član predsjedništva Skupštine Kosova. Takođe, Slobodan Petrović biće zamjenik Editi Tahiri u pregovorima sa Beogradom, piše u dostavljenom tekstu.