Kosovske bezbjednosne snage nastavile su kampanju u Lipljanu izrazivši interesovanje da u tim snagama ima pripadnika i iz ove opštine.


Upućen je poseban poziv da se za ove bezbjednosne snaga uključe žene. Na debati koja je krajem nedjelje održana u Lipljanu rečeno je da je još uvijek mali broj žena uključen u Kosovske bezbjednosne snage.

Zvaničnica za rodnu jednakost u Lipljanu Gjyste Dabaj  pozvala je sve iz opštine Lipljan, a posebno žene da se pridruže Kosovskim bezbjednosnim snagama.

„Na osnovu statističkih podataka, žene nisu u dovoljnom broju uključene u Kosovske bezbjednosne snage. Mišljenja sam da je zadovoljstvo, privilegija i ponos  biti pripadnik ovih snaga“, istakla je Dabaj, prenosi koha.net.

Kapetan Kosovskih bezbjednosnih snaga Veli Murati govorio je o detaljima kampanje za regrutaciju, koja počinje 14. februara i trajaće do 21. marta.

Prema njegovim riječima, za one koji postanu članovi ovih snaga, prednost je što se mogu školovati, osposobiti i napredovati u određenim granama, kao i učenje stranih jezika i mnogo drugog.