Predsjednik Skupštine grada Prizrena Nijazi Kryeziu, smatra da tri pitanja oko logoa nisu diskutabilna: Odluka rješenja Ustavnog suda, slika kućice Prizrenske lige zajedno sa godinom 1878 te jezička ravnopravnost. Međutim, Haziz Hodaj, odbornik LDK, najavio je da poslanička grupa koju on predvodi, zatražiće raspisivanje novog konkursa o izgledu logoa opštine.

Nijazi Kryeziu, opštinskim službama, članovima Skupštine, danas je uručio poziv za narednu sjednicu, zakazanu za 18. februar, sa jedinom tačkom dnevnog reda “Rasprava o nacrt-odluci o izmjeni i dopuni Statuta SO Prizren i donošenju rješenja putem javne diskusije”.

Uz pozivnicu, Kryezi je poslao i nacrt-rješenje o promjenama i dopunama Statuta SO Prizren, tačnije Člana 7, od 5. februara 2009. godine.
Preložena promjena u ovom nacrtu se odnosi na upotrebu simbola Opštine, koji je predviđen posebnom odlukom Skupštine i glasi: “Opština ima logo, zastavu i svoje simbole. Izgled i način upotrebe logoa i zastave opštine biće usvojeni posebnom odlukom Skupštine”.

Haziz Hodaj, šef odbornika LDK-a, međutim, za sljedeću sjednicu iznio je stav predsjedništva Ogranka LDK, koji, kako se ističe, u potpunosti poštuje mišljenje Ustavnog Suda Republike Kosova, i istovremeno traži raspisivanje novog konkursa o dizajnu logoa opštine Prizren.

Ogranak LDK-a, je svoj prijedlog predao statutarnoj komisiji, koji je održao nekoliko sastanaka i to nakon posljednje skupštinske sjednice.

Šef poslaničke grupe LDK-a Hodaj, još ističe da njihov prijedlog nije naišao loše u statutarnoj komisiji, izražavajući uvjerenje da će naići i na odobravanje od strane odbornika Skupštine grada Prizrena.

 “Na ovaj način, svoje mišljenje će dati stručnjaci iz različitih sfera, historičari, umjetnici iz Prizrena... Nakon javne debate, dvotrećinskom većinom Skupštine, ispoštovaćemo građane pred zakonom i Poslovnikom o radu”, kazao je Hodaj.
 
Uzimajući u obzir zahtjev opozicije, Nijazi Kryeziu, predsjednik Skupštine grada Prizrena, naglašava da su, ipak, tri stvari neupitne: Odluka Ustavnog suda Republike Kosova, Prizrenska liga sa godinom 1878 te ravnopravna upotreba jezika.
 
“Prijedlog ali i odluka su individualna stvar svakog odbornika Skupštine, tako da će njihova riječ biti zadnja”, naglasio je Kryeziu.

M.B.