Zvaničnici dvaju ogranaka Demokratske partije Kosova (PDK) i Demokartskog saveza Kosova (LDK) i danas vode međusobna verbalna prepucavnja i optuživanja o namještanju izbornih rezultata za gradonačelnika Prizren.

Nakon što je  LDK optužila PDK da je falsifikovala i namještala izborne rezultate na dvaju izbornih mjesta, oglasio se PDK koji je sve te optužbe negirao i iznio suprotne dokaze da su  članovi i simpatizeri LDK iz nekioliko mjesta sa Kosova kao uslovni birači glasali u Prizrenu.

“Treba da damo u javnost da su militant i bandidi LDK sa cijleog Kosova došli u Prizrenu, u noći uoči izbora odspavali u hotelu “Bujari”, da bi se ujutru rasporedili po glasačkim mjestima. Ja ću posvjedočiti da su došli iz Prištine, Laba, Mališeva, Vučitrna i Suve Reke, sa ciljem da  ulsovno glasaju u Prizrenu, kazao je Zafir Berisha, predsjednik ogranka PDK i predsjednik izbornog štaba ove partije i dodao.

“Imamo podataka da je u selu selu Kuštrin glasao Sami Tahiri iz Donje Dumice, kao i Ahmet Tahiri, faktički oni dokazuju  da su došli iz Laba, Mališeva, Prištine, Suve Reke i Vučitrna, te se ogranak PDK u nedjelju sučio sa svim mafijaškim klanovima LDK na nivou Kosova. Pobjeda PDK nije samo pobjeda prema Eqremu  Kryeziu,  već je  pobjeda i prema Isa Mustafija i Fatmira Sejdiua i cijelog LDK Kosova.  Mi smo, bez obzira na sve,  uložili žalbe,  jer militinati LDK-ovci,  su glasalai po nekiliko puta na glasačkim mjestima. Sami  reziultati kazuju na krađu  koju je uradio LDK, jer mi smo po prvi put vidjeli izborne  materijale u njihovim rukama koje je predočio novinarima putem TV. Po tome što Aziz Hodaj ima te originalne dokumente, postavlja se pitanje kako su došli u njegovim rukama. Faktički ovo, da sve ono što su  izjavili da je PDK  pravila neke manipulacije, svedoči i  potvrdjuje suprotno”,  kazao je Berisha

Na jučer održanoj konferenciji za novinare  predsjednik sela Veleže, Nue Perlazi je tvrdio da je u njegovom selu bilo nepravilnosti  u toku izbornog procesa, te da su glasale i neke  sumnjive osobe.

"Te ososbe su glasali u njihovo ime, i u ime onih koji danas nisu medju živima. Mogu da kažem da nije samo jedan glas zloupotreben, ili ukraden, već  se radi  na stotinu i više“, kazao je predsjednik sela Veleže, Perlazi.

R.K.