Primio zahvalu EULEX-a

Željko Hrastnik i njegove kolege počeli su spašavati ljude iz rijeke i koordinirati aktivnosti do dolaska KFOR-a i Policije Kosova. Željko je primio zahvalu EULEX-a.

Policijska uprava Sisačko-moslavačka izvijestila je kako je njen djelatnik Željko Hrastnik, koji je od početka februara u sastavu mirovne operacije EULEX Kosovo, sudjelovao u spašavanju civila nastradalih u teškoj saobraćajnoj nesreći, a za što je primio i zahvale. 
Prilikom odlaska na zadatak tim EULEX granične policije, u kojem je i Hrastnik, naišao je na magistralnoj cesti Kosovska Mitrovica - Leposavić na vozilo s četiri putnika, koje je sletjelo u rijeku Ibar. Jedan, teško ozlijeđeni putnik još je uvijek bio zarobljen u vozilu, dok su ostali bili u rijeci. Željko Hrastnik i njegovi kolege počeli su spašavati ljude iz rijeke i koordinirati aktivnosti do dolaska KFOR-a i Policije Kosova. 
Brzom i profesionalnom reakcijom spašeni su životi, a njihov je čin naišao na pozitivne reakcije lokalnog stanovništva. Željko Hrastnik je s ostalim članovima tima primio Zahvalu misije EULEX Kosovo za izvanredan timski rad, brzu i profesionalnu reakciju, a svoju zahvalnost na požrtvovnosti i profesionalnosti iskazao im je i predsjednik opštine Leposavić.