Redovne konsultacije

Riječ je o redovnim konsultacijama uoči predstojećih važnih odluka vezanih za Srbiju, rekao je Fuleov portparol Peter Stanno.

Evropski komesar za proširenje Štefan Fule doputovaće u ponedjeljak u jednodnevnu posjetu Beogradu, gdje će sa zvaničnicima imati, kako je najavljeno u Briselu, redovne konsultacije uoči podnošenja aprilskog izvještaja Evropske komisije o napretku Srbije.
"Riječ je o redovnim konsultacijama uoči predstojećih važnih odluka vezanih za Srbiju", rekao je Fuleov portparol Peter Stanno za Tanjug. On je podsjetio da će Komisija u aprilu podnijeti izvještaj o napretku Srbije u evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine, nekon čega će Vijeće odlučiti o dodjeljivanju datuma za početak pregovora o pridruživanju.
Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, premijer Ivica Dačić sastaće se u ponedjeljak s evropskim komesarom u zgradi Vlade.
Poslije tih razgovora, uslijediće sastanak delegacije Srbije u kojoj su, pored premijera, potpredsjednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić i ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić s delegacijom EU u kojoj su, uz Fulea, šef Delegacije EU u Srbiji Vincent Degert i šef Političkog odjeljenja Luca Bianconi.
Poslije Beograda, Fule će posjetiti Prištinu. 

Izvor: Agencije