Zvaničnici kosovske policije i Centralne izborne komisije predstavili su operativni plan za obezbjeđivanje sigurne sredine na drugi izborni krug, 13. decembra, za šta je angažovano oko četiri hiljade policajaca.

Direktor Direktorijata za planiranje i razvoj, major Granit Fetahu je izjavio da je senzitivini materijal obezbjeđen  na striktan način od strane kosovske policije, uključujući i specijalne jedinice policije.

"Policija će biti u potpunosti angažovana sa oko četiri hiljade policijskih službenika", kazao je Fetahu. On je kazao da je policija odgovorna za ono što se dešava van centara za glasanje i svaka intervencija će biti učinjena na zahtjeve samo šefa CIK-a.

Dok je, izvršni šef CIK-a Gjemajli Peqani potvrdio da će danas sav nesenzitivan materijal biti raspoređen u svim centrima za glasanje, dok će senzitivan materijal biti raspodjeljen ujutro, 13. decembra od 5:00 sati. On je ocjenio da je CIK spreman za drugui izborni krug, i da će surađivati sa policijom i opštinskim administracijama.