Koha Ditore u povećem tekstu danas piše da su posmatrači koji su pratili proces prebrojavanje glasova u Centru za brojanje i rezultate potvrdili da je sa glasovima bilo manipulacija i u ovom centru. Od strane ovog Centra odstranjena su tri radnika, koji su bili uhvaćeni kako dodaju ili skidaju glasove kandidata tokom ponovnog prebrojavanja.


Prema pisanju lista, nije sve teklo dobro tokom organizacije izbora od strane Centralne izborne komisije. Ova institucija osim što nije uspjela kontrolirati komisionere, koje je sama postavila, takođe nije bila u stanju kontrolirati zapošljene u Centru za brojanje i rezultate, koji manipulišu glasovima kandidata.  Od strane ovog Centra odstranjena su tri radnika. Razlog njihovog odstranjivanja je taj što su tokom ponovnog prebrojavanja dodavali ili skidali glasove kandidata tokom ponovnog prebrojavanja. Jedina kazna za te ljude je samo skidanje dnevnice i odstranjivanje iz daljnjeg toka prebrojavanja, kaže neimenovani izvor unutar CIK-a.

"Prošlog petka dva ili tri radnika Centra za brojanje i rezultate su izbačeni sa posla jer su uhvaćeni kako dodaju ili uklanjaju glasove kandidata. Kazna  je skidanje dnevnice i odstranjivanje iz daljnjeg toka prebrojavanja", kaže izvor unutar CIK-a za Koha ditore.

Isti izvor navodi kako je pazar oko glasova kandidata počeo i ranije, onda kada je CIK donio odluku o ponovnom prebrojavanju 40 posto glasova ili 760 kutija sa izbora održanih 12. Iako je ovaj proces počeo radi dokazivanja nepravilnosti, neko se unutar CIK-a pobrinuo da se određenim kandidatima dodajuglasovi i tokom ponovnog prebrojavanja.

"Nakon što su prebrojane 760 glasačke kutije i počelo njihovo procesuiranje, u  sistemu podataka je nastala greška, nešto nije bilo u redu sa 120 glasačke kutije. Naravno bilo je nužno obaviti ponovno prebrojavanje ovih kutija, jer je bilo kandidata različitih stranaka koji su imali veči broj glasova od samih stranaka", rekao je posmatrač jedne od stranaka koja je pratila proces ponovnog prebrojavnja 40 posto glasova, a koji je želio ostati anoniman.