On pripada manjinskoj zajednici na Kosovu, ali nije srpske nacionalnosti. Sumnja se da je bio veoma važan saradnik Informativne Sigurnosne Agencije Srbije, nakon rata.


Novina Zëri je osigurala materijal gdje je Sh. K. vodio razgovor sa trojicom Srbina, koji su 2009. godine uhapšeni pod sumnjom za pokušaj kupnje svjedoka koji bi svjedočili da su vođe OVK radile transplantacije organa Srba, tokom i nakon rata.

Novinski izvori unutar Policije Kosova kažu da iako je Sh.KA navodno bio glavni suradnik Igora Jucinca, državljanina Kosova, Milutina Radanovića, državljanina Srbije, Predraga Željkovića, državljanina Srbije, sada nakon više od godinu dana, on i dalje nosi čin kapetana i nastavlja raditi u glavnoj stanici policije Kosova, u jednom od najvećih gradova na Kosovu.

U filmskom materijalu koji je Zëri video vide se jasno tablice automobila Policije Kosova, koje vozi kapetan Sh. K., dok se nekoliko sekundi kasnije vidi kako razgovara sa ljudima za koje se sumnja da su agenti BIA-e, Informativne Sigurnosne Agencije Srbije.

Nakon hapšenja osumnjičenih agenata BIA-e, u junu 2009. godine, u zvaničnom izvještaju Policije Kosova je stajalao da su trojica osumnjičenih uhapšena, dok je četvrti "u bijegu". Za kapetana Policije Kosova, međutim, nikada nije rečena nijedna riječ, dok su trojica uhapšenih Srbina kasnije puštena na slobodu od strane EULEX-ovog suda, zbog nedostatka dokaza.
/Telegraph/