Problemi koje je izazvala gusta magla u danima tokom vikenda nastavljeni su i danas na međunarodnom aerodromu “Adem Jashari” u Prištini.

Magle ima i danas ali je jutros sa aerodroma u pravcu Švicarske odletio jedan avion. Prema zvaničnicima, uprkos poteškoćama, tokom današnjeg dana očekuje se realizacija 23 leta, odnosno poletanja.

Magla je i danas izazvala probleme, posebno u realizaciji poslova na vrijeme. Prema istim zvaničnima, biće kašnjenja ali se ne očekuje da će izostati veći broj letova, što se događalo u prethodna dva dana, kada su zbog magle veći broj aviona usmjereni na poletanje sa drugih aerodroma, posebno u Tirani i Solunu.

Juče, i na aerodromima u susjednim državama nije bilo probleme zbog magle. Aerodrom u Prištini praktično je bio blokiran od prekjuče poslijepodne.
Putnici su čekali satima, ali na kraju otputovali u željenim pravcima. “U nedjelju, aerodrom je otvoren u 11:50 sati, kada je i poleteo prvi avion. Došlo je do kašnjenja zbog toga što aerodrome počinje da radi u 5 sati ujutro.

"Ukupno je realizovano 40 poletanja sa zakašnjenjem”, istakao je glasnogovornik aerodroma Altin Ahmeti