Kuća Igora Vujnovića, komandanta organizacije "Obraz", je pretrešena od strane Policije Kosova u utorak kasno navečer. Pretres kuće Igora Vujnovića potvrdila je policija u Mitrovici. Pretres je obavljen pod sumnjom u njegovo sudjelovanje u posjedu i distribuciju raznih propagandnih materijala uperenih protiv kosovskih institucija i međunarodnih organizacija, uključujući i osobe srpske nacionalnosti.


"Tokom pretresa kuće, policijski istražitelji su uspjeli pronaći dovoljno dokaza i elemenata na osnovu kojih je i iniciran pretres, prilikom koje je zaplijenjen veći broj nacionalističkih dokumenata i propagandnog materijala, pečat, računr i mobitel", stoji u izjavi policije.

Nadalje u izvještaju stoji da je pretres kuće prošao bez incidenta, dok je osumnjičeni, protiv kojeg je i pokrenut pretres, pozvan da se pojavi u policijskoj stranici radi intervjua. Pored propagandnog materijala i prijetnji, policijski istražitelji su identificirali člansku knjižicu osumnjičenog kao vođe srpske nacionalističke organizacije "Otadžbina", zajedno s pravilnikom ove organizacije.

Javni tužitelj okružnog tužilaštva u Mitrovici, je bio obaviješten o akciji policije poduzeti u slučaju pretresa, dok je slučaj pokrenut kao kazneni zločin "prijetnje", predviđen na osnovu Kaznenog zakona Kosova. Dodatna istraživanja vezana za sudjelovanje osumnjičenoga u ovom slučaju, uslijedit će od policijskih istražitelja iz stanice na sjeveru u saradnji sa regionalnim policijskim istražiteljima na Kosovu u Mitrovici, a tužba prekvalificirati u suradnji s tužiocem na ovom slučaju.