Zamjenik premijera Vlade Srbije, Božidar Đelić, posjetit će Kosovo u četvrtak i petak, u povodu pravoslavnog Božića. On će ostati u Mitrovici, Prizrenu, u manastiru Dečani u Peći, objavio je kabinet Vlade Srbije.


"Ovo je prilika da našim građanima pravoslavne vjere i drugim građanima poželimo mir i sreću", rekao je Đelić, dodajući da će prvo posjetiti Mitrovicu, a zatim u Dečanima, kao i u Prizrenu, gdje će biti prisutan i novoinaguirani episkop raško-prizrenski, Teodosije.

"Važno je ne zaboraviti one koji žive na Kosovu, koji trebaju našu podršku i solidarnost, budući da je u 2010. bilo pozitivnih trenutaka, ali negativnih u borbi za Kosovo", rekao je Đelić , dodajući da se bitka nastavlja.

On je ponovio poznati refren da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova te da će se boriti svim pravnim sredstvima, mirno i učinkovito.

Đelić će u Mitrovici stići u četvrtak oko 16:00 sati, a u petak će boraviti u Prizrenu, gdje će uzeti učešće na svetoj Božićnoj misi, a kasnije će ručati s građanima Prizrena.

/Zëri/