Član rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj izjavio je da ta stranka nije konačno odlučila hoće ili neće u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova Hashima Thaçija, dodajući da će odluku doneti predsjednik stranke i njegov brat Ramush Haradinaj.

Daut Haradinaj je u intervjuu listu "Ekspres" kazao da AAK nema razloga da ulazi u koaliciju sa PDK, te da je i zvaničan stav stranke negativan.

"Sa strankom Hashima Thaçija ne bi trebalo da razgovaramo o koaliciji. Međutim, konačna odluka će biti doneta poslije 9. januara. Ramush Haradinaj nije rekao posljednju riječ", rekao je mlađi Haradinaj.

On je potvrdio da pozicija Alijanse još uvijek nije konačna, ponovivši da AAK nema razloga da bude u koaliciji sa PDK.

"Moje ubjeđenje je da smo dobili dovoljno glasova da ostanemo opozicija, a povjerenje je dato Hashimu Thaçiju. Iako je lažirao glasove, (Thaçi) ima mandat za formiranje vlade i mi ne bi trebalo da budemo dio tog trika, konstruisan od vlade, koja je prvobitno najavila prijevremene izbore, a kasnije i vanredne. Ne vidim nijedan razlog da učestvujemo, a ne vidim razlog da budemo dio tog trika", rekao je Daut Haradinaj.