Grad Sarajevo na Trgu djece Sarajeva bio je organizator dočeka Nove 2011. godine, pod sloganom 'Ne gasite svjetlo!'

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za organizirani doček Nove godine kazao je da je ovaj doček do sada sadržajem najbogatiji.

U petak prije ponoći nastupali su Dino Voice, Pink Panter, Abba Real Tribute, Erogene zone i Bombaj štampa, koja će u novogodišnjoj noći predstaviti svoj prvi album poslije 20 godina "Neka DJ odmah ovdje siđe". Poslije ponoći su u subotu prisutne zabavljali Zabranjeno pušenje i DJ Foćo.

U Zenici, Tuzli i Mostaru ove godine nije bilo organizovanog dočeka Nove Godine na otvorenom.

Uz Bajagu i Gibonnija u Beogradu i Budvi

Građani Srbije dočekali su novu 2011. godinu uz vatromet i muziku na gradskim trgovima, po veoma hladnom vremenu.

Beograđni i gosti prijestonice, mahom iz regiona, novu 2011. godinu su dočekali organizovano ispred Doma Narodne skupštine, uz muziku grupe "Bajaga i instruktori", vatromet i poruke uspješnih sportista. Masovni dočeci organizovani su i u Beogradskoj Areni i Sava centru.

Novu godinu u Beogradu je, prema podacima Turističke organizacije grada dočekalo između 10.000 i 15.000 stranih gostiju.

Doček Nove godine organizovan je na trgovima u najvećim gradovima Srbije, ali su u većini njih zbog manjka novca građane zabavljali samo lokalni muzičari.

Gradska vlast Novog Sada je i ove godine ogranizovala tradicionalni doček na Trgu Slobode, gde je Novosađne zabavljala beogradska rok grupa Van Gog, kao i nekoliko bendova iz tog grada.

Veseljem u kućama i ugostiteljskim objektima, kao i svečanostima na gradskim trgovima, građani Crne Gore proslavili su početak 2011. godine. Prve trenutke Nove godine uljepšali su i brojni vatrometi.

U nekoliko crnogorskih opština doček Nove godine organizovan je na gradskim trgovima. Mladi su se veselili do zore, uz muziku i poznata estradna imena.

Glavna muzička zvijezde dočeka u Budvi bio je hrvatski muzičar Gibonni.

Mnogobrojni hoteli na crnogorskom primorju, kao i na sjeveru države, priredili su novogodišnje slavlje.

Zagrepčani ušli u Novu plešući valcer

Brojni građani širom Hrvatske ispratili su staru i dočekali Novu 2011. na gradskim trgovima i ulicama uz vatromet i valcer.

U Zagrebu je doček tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz muzički program i vatromet, unatoč hladnoći, okupilo mnoštvo Zagrepčana.

Prije ponoći Trgom je prošetao i predsjednik Republike Ivo Josipović. Kao i prošle godine kada je bio predsjednički kandidat, Josipović je u novogodišnjoj noći porazgovarao i razmijenio čestitke sa sugrađanima.

Split je dočeko Novu 2011. godinu na prepunoj Rivi, pod geslom "Ta divna splitska noć", a neki su u Novu uklizali na otvorenom klizalištu na Prokurativama.. Uz Olivera Dragojevića i Marijana Bana, okupljene su zabavljali i Lidija Bačić te Petar Dragojević.

Središnji doček Nove godine na otvorenom u Rijeci organizovan je na Korzu, a svirali su riječke grupe My Buddy Moose i Let3 te Neno Belan i Fiumens.

S puno buke i veselja Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2011. godinu, a glavni dio programa odvijao se na Stradunu, pod motom "Stradun je zvijezda spektakla".

Radio Slobodna Evropa