Na Kosovu Nova je godina dočekana na gradskim trgovima te u restoranima, hotelima, klubovima ali izgleda da se veći dio građana zbog oskudice oprijedelio na kućni ambijent.

U Prištini je veći dio građana novogodišnju noć provela u hladnim prostorijama zato što je gradska toplana Termokos zbog nedostatka mazuta i slabog plaćanja isključila gradsko grijanje već 5 dana prije Nove godine. Iz tog razloga i Klinički centar Kosova je otpustio većinu pacijenata a zadržani su bili samo teži slučajevi.

U ostalim gradovima Kosova u novogodišnjoj noći zabilježene su bile restrikcije električne energije bez obzira što su dužnosnici iz KEK-a obećali da tokom novogodišnje noći neće biti restrikcija.

Skupština opštine Prištine je na glavnom trgu Majke Tereze trgu organizovala praznični program koji je trajao nešto više od 12 sati a tokom kojeg su izvedene brojne priredbe za djecu dok je u večernjim satima nastupio muzički program gdje su učestvovale popularne muzičke grupe.

Građani su ponoć dočekali sa vatrometima i petardama.

Oni koji su mogli da priušte dočekali su Novu godinu u hotelima i restoranima zašta su morali da izdvoje od 50 do 100 eura po osobi.

RSE