Četiri osobe osumnjičene zbog trgovine narkoticima, od kojih su trojica sa sjevera Kosova, uhapšeni su 27. decembra u Beogradu, sa kilogramom droge. Dvojica od njih, Jugoslav Petrović i Radomir Delić, poznatiji kao Bato, su policajci MUP-a u Kraljevu, dok je policija uhapsila još dvojicu civila, Ivana Živića i Ivana Miloševića. Svi uhapšeni su učestvovali i u ranjavanju jednog kosovskog Srbina, Srđana Petrovića, 22. decembra na Ibarskoj magistrali, u neposrednoj bizini Leposavića.

Kosovska policija u Mitrovici, vezano za ovo ranjavanje, izvjestila je da je kosovski Srbin S. F. star 22 godine ranjen u njegovom automobilu, nakon što je pucano iz jednog vozila koje se kretalo magistralom iz Mitrovice prema Raškoj.

Glasnogovornik Kosovske policije za Mitrovački region, Avni Zahiti naglasio je da se incident desio oko 22 časova kod mjesta Cerajska rijeka (Lumi i Cerajës), blizu Leposavića, dok je policija ovaj čin okarakterisala kao pokušaj ubistva.

Izvori sa sjevera Kosova, ali i iz Policije Kosova izvjestili su Kohu Ditore da se uhapšeni iz Srbije sumnjiče i za ubistvo Bošnjaka iz Leposavića, Šefka Salkovića i ranjavanja Edina Islamovića, 8. decembra u leposavićkom selu Podstenje.

Isti izvor je ovoj agenciji kazao da su policajci iz Srbije, Jugoslav Petrović i Radomir Delić, nakon ubistva Salkovića i ranjavanja Islamovića, primjećeni kako piju kafu u jednom kafiću u Leposaviću.
Petrović i Delić, kako navodi izvor, su dakle viđeni u jednom kafiću sat vremena nakon ubistva u Podstenju, sa identičnim bluzama i kapama kakve su nosili ubice Salkovića.

Zvaničnici PK u Mitrovici nisu ni potvrdili niti odbacili ovu informaciju, ali su naglasili da policija vrši istragu oko ubistva bošnjačkog lidera iz Leposavića, koja, kako su ocjenili, ide u dobrom pravcu i očekuje se njeno skoro rasvjetljavanje.
Dva srpska policajca, jedan od njih pripadnik srpske žandarmerije, tokom rata na Kosovu bili su u sastavu Specijalnih odreda policije Srbije, kojima je komandovao višestruki ubica Milorad Ulemek Legija.